exhibition

the forest of sculptures

Gjatë jetës së tij, Veijo Rönkkönen ndërtoi një park të jashtëzakonshëm në Koitsanlahti, Parikkala, pranë kufirit rus në Finlandë.

Gjatë jetës së tij, Veijo Rönkkönen ndërtoi një park të jashtëzakonshëm në Koitsanlahti, Parikkala, pranë kufirit rus në Finlandë. Rönkkönen ka punuar atje për pothuajse 50 vjet. Puna e tij e kryer në një sipërfaqe prej rreth gjysmë hektarësh, prodhoi rreth 560 statuja betoni dhe një kopsht madhështor.

I riu Veijo Rönkkönen, i lindur në vitin 1942, njihej si një person shumë i turpshëm dhe i rezervuar. Marrja me art ishte mënyra e tij për të komunikuar me botën e jashtme. Ai nuk guxonte të hynte në botë, por ftoi botën të vinte dhe ta shihte.

Shumë prej veprave të tij, janë autoportrete, disi të maskuara. Rönkkönen Yoga Park përbëhet nga 255 statuja, në pozicione të ndryshme, secila prej të cilave të kujton artistin.